Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Το ΝΕΟ Τεχνολογικό Λύκειο-ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Οι εξαγγελίες για το νέο τεχνολογικό λύκειο μετά τις πανελλαδικές.

Σύμφωνα με το σχέδιο που κατέθεσε η αρμόδια Επιτροπή στην υπ. Παιδείας:
·         Κατάργηση:
Καταργούνται οι σχολές των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΣ). Στο Υπουργείο μιλάνε για ενσωμάτωση: Το νέο Τεχνολογικό Λύκειο θα ενσωματώνει τα ΕΠΑ.Λ. και τις ΕΠΑ.Σ.
·         Απολυτήριο:
Το Τεχνολογικό Λύκειο θα είναι ισότιμο με όλους τους άλλους τύπους λυκείων και θα είναι τριετούς διάρκειας κι ένας επιπλέον χρόνος , ο οποίος μάλλον θα είναι προαιρετικός για τους μαθητές που επιθυμούν να ακολουθήσουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μέχρι στιγμής το τέταρτο έτος βρίσκεται υπό συζήτηση.
·         Επαγγελματικά Δικαιώματα:
Κατοχυρώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του Τεχνολογικού Λυκείου, ώστε όλοι να έχουν άμεση και ανεμπόδιστη πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
·         Ειδικότητες:
Οι ειδικότητες του Τεχνολογικού Λυκείου θα προσδιορίζονται με βάση τις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας και των τοπικών και των περιφερειακών κοινωνιών και σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους.
·         Προγράμματα Σπουδών:
Τα προγράμματα σπουδών θα είναι συμβατά με τα εθνικά πρότυπα Επαγγελματικών Περιγραμμάτων, που θα καθοριστούν για όλες τις ειδικότητες. Παράλληλα, θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της περιττής ύλης και των επικαλύψεων μεταξύ των μαθημάτων.

by http://dictyo.gr/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου